torsdag den 30. december 2010

BOGSTAVELIGT TALT; GODT NYTÅR TIL HELE DEN DANSKE FILMBRANCHE…

2010 blev et omvæltende år på mange måder.
Dansk film erkendte sin krise, og der kom et filmforlig, der peger fremad mod bedre tider. 2011 bliver derfor et spændende år, hvor Det Danske Filminstitut skal implementere det nye forlig, der gør at den manglende nytænkning og innovation kan komme til livs.

Det glæder vi os til - her i det lille verdensfirma…

2010 har også været skelsættende år for os:
Vi startede året med at implementere den nye strategi vi havde lagt i slutningen af 2009, hvor et af de vigtigste punkter var at skabe vores egen identitet og positionere os som et lederemne i den danske filmbranche.

Vi viste branchen, at vi vitterligt ønsker at være en af dem, der går forrest, når det gælder innovation og nytænkning i filmbranchen ved at producere et ’white paper’ om branchens tilstand, der pegede på konkrete veje ud af krisen, og der er da også en del af vores tanker i det nye filmforlig.
Og det spor fortsætter vi ud af. Vores næste ’white paper’ der handler om hvordan man internationalisere dansk film, arbejder vi lige nu på og regner med at det lægges ud på zeitgeistfilm.dk omkring 1. februar.

Et andet vigtigt strategisk skridt var også at flytte fra ’mor’; Filmbyen og Zentropa. Den energi og lyst der i sin tid lå i Avedøre er mildt sagt ’way gone’.
Så i april flyttede vi ind hos Minerva Film i Baldersgade på Nørrebro, og det er vi rigtigt glade for. Her er vi havnet i et kommercielt tænkende filmmiljø, som passer til vores egne kommercielle ambitioner…

Et tredje vigtigt punkt for os i 2010 var at få gjort det første af vores engelsk sproget horror projekter TOMB så klar, at vi i 2011 kan producere den. Det er også lykkes. Lige nu er vi i dialog med både Det Danske Filminstitut og enkelte private investorer om TOMB finansiering. Og vi håber på, at vi i sensommeren 2011 kan gå i produktion.

Og sidst er det lykkes os at gøre vores seneste spillefilm DET GRÅ GULD så færdig at der nu skulle være biografpremiere på den i marts/april måned. Men det kommer vi til at blogge om i løbet af januar.

Så alt i alt har vi arbejdet hårdt i 2010, og vi forventer, at 2011 bliver det år, hvor vi for alvor vil starte på opgaver som – på længere sigt skal gøre at Zeitgeist film når sit mål; nemlig at blive en af de mest spændende skandinaviske filmselskaber…

Så bogstaveligt talt det bliver et godt nyt år i den danske filmbranche:-)

1 kommentar:

  1. Det har i sandhed været opmuntrende at følge Zeitgeists udvikling efter flytningen fra Filmbyen (som desværre er blevet et noget deprimerende sted; som Christopher Lee sagde, da jeg for et par år siden viste ham rundt derude: "This looks like Auschwitz!"). Zeitgeist derimod har fundet sin egen identitet og arbejder med målrettet entusiasme mod en potentiel fornyelse af danske film. Zeitgeist har som du skriver løsrevet sig fra "mor". Nu mangler vi blot at se, om DFI vil kunne løsrive sig fra "far", altså Henning Camres skygge (karakteriseret af snobberi, lukkethed, vennetjenester og magtkoncentration) og fremover støtte innovation og iværksætteri, eller om fornyelsen af dansk film på alle fronter skal komme helt andre steder fra. Det bliver et meget spændende årti! Godt nytår til Zeitgeist!

    SvarSlet