torsdag den 2. september 2010

’FILMNØRDERNE KOMMER!’



Zeitgeist Film; Søren – producer, Phil – scripteditor

Kald os bare nørder – Filmnørder!
For det har vi faktisk altid været. Da vi var børn tilbage i 1970’erne - før der var noget der hed video og for den sags skyld DVD – var vi (helt uafhængige af hinanden) faste bænkevarmere i skolens filmklub. Her drømte vi os ind i en verden fuld af de fantastiske gamle film; Gøg & Gokke, Buster Keaton, Chaplin - alle de gamle action film; Robin Hood, De tre musketerer, Den Knaldrøde pirat – og vores favorit Ben Hur (Stridsvognsscenen i 3 akt står stadig som en af verdens bedste aktion scener).

Det var en Hr. Frandsen-type, der styrede at skifte rullerne – ja det hed det dengang – 16mm ruller som skulle skiftes flere gange i løbet af filmen og ikke altid havde han helt tjek på rullernes nummerorden – så vi fik tidligt udviklet en stor dramaturgisk sans, da vi skulle gætte hvordan filmene hang sammen som historie, da rullerne nogle gange kom på i tilfældig rækkefølge.
Men det var vores eftermiddage i paradis – so to speak…

Vi udviklede os gennem skolen og fik forskellige uddannelser – vi kom til at arbejde med journalistik, reklame, teater og andet - men vi havde altid film i baghovedet, og vi slugte da også flere og flere hver dag – nu hvor det blev nemmere at se dem på video og senere på DVD.
- - -
Zeitgeist startede faktisk som hobbyfirma i 1997.
Det blev startet udelukkende af lyst til selv at udvikle og producere film. Helt ærligt så har vi gennem de 13 år firmaet snart har eksisteret, aldrig for alvor været fokuseret på at tænke på det som en egentlig forretning.
Nok noget naivt, når vi her retrospektivt skal sige det. Men det bekræfter vel, at vi er nørder…

Fra 1998 til nu, har vi udviklet vi en lang række projekter – både spillefilm, TV koncepter og vi har også været produktive med firmafilm, reklamefilm og informationsvideoer til websites.
Vores fem biograffilm er vel nok det som er vores største bedrifter.


Vi er mest stolte af, hvor flotte filmene ser ud på trods af, at alle film har haft meget små budgetter – vi arbejder nemlig konstant med begrebet ’bang for buck’.
Men det har da også været en kamp ud over det sædvanlige! Vi plejer at sige, at vi er i cirkus-branchen, for det er en livsstil at leve på en sten og rejse alt ud af ingenting. Og derfor klager vi ikke…

Som et mindre filmselskab har det aldrig lykkes os at få særlig meget DFI-støtte til vores projekter. Vi har derfor altid været et perifert selskab i branchen - Ikke rigtigt passet til DFI’s støtte kasser; vi har ikke været kunstneriske nok til konsulenterne og heller ikke kommercielle nok til 60/40 ordningen.

Og når vi ikke har fået støtte til vores projekter – ja, så har vi måtte lave andet arbejde for at få dagligdagen til at fungere. Filmprojekterne har vi lavet ved siden af, så at sige.

Så Zeitgeist har eksisteret som et hobby-spillefilmselskab i udkanten af branchen i en del år…
-
Men heldigvis ændrer tiden sig – og for et par år siden fornemmede vi, at tidsånden ville dreje vores vej: Ændringerne i markedet, internettets eksplosive udbredelse, den digitale udvikling og internationaliseringen af filmindustrien gjorde, at tiden var inde til at professionalisere Zeitgeist Film.
Vi besluttede, at gå fra kælderlokale til strøgbutik – fra biks til business…

De sidste to år har vi derfor arbejdet hårdt på at få udviklet nogle spændende og kommercielle spillefilm, og vi har det sidste år arbejdet ud fra den forretningsplan, vi lavede i foråret 2009.

Lige nu er vi fire mennesker der har fast gang på kontoret: Søren er som producer, Phil som er dramaturg & script editor og så har vi marcelino som er konceptmager samt Linda som er multimedie design studerende.
Derudover har vi et stort netværk, som hjælper os i vores arbejde på at blive en filmbusiness.

Vi ser os selv som filmkultur-iværksættere, der tænker ud af boksen. Og vi brænder for at hjælpe dansk film frem mod nye mål og højder. Vi synes selv vi har meget at tilbyde.
Og det er hovedgrunden til, at vi nu går on-line med denne blog.

Så filmnørderne kommer – vi håber du vil være sammen med os…
- - -

2 kommentarer:

  1. Hvis det primært er de film vi ser i biografen, som får støttekronerne, så må det meget ofte være skævt fordelt, for at sige det mildt. Hvem har brug for en Anja og Victor 7.

    SvarSlet
  2. Ingen tvivl om at der brug for at man laver noget nyt Ulrik...

    SvarSlet